Vad kostar BPH?

Hos oss på Lunda Gård är anmälningsavgiften för en BPH-beskrivning 1 150 kr inkl. moms (920 kr exkl. moms) per hund.

Vad går anmälningsavgiften till?

 1. Expertinsats:
  För varje hund som genomför BPH anlitar vi minst tre kvalificerade personer – en beskrivare, en testledare och en funktionär. Dessa experter ser till att din hund får en professionell och noggrann beskrivning. Dessutomn har vi folk bakom kulisserna som sköter allt från anmälningar till ombokningar och att hålla koll på all info.
 2. Rättvisa ersättningar:
  Vi betalar inte bara arvoden till våra medarbetare utan även sociala avgifter som uppgår till 32,41% av arvodet. Dessutom ersätter vi deras resekostnader som milersättning och eventuella biltullar.
 3. Moms:
  Av den avgift du betalar går 230 kronor per deltagare direkt till staten som moms. Detta är en skatt vi som företag är skyldiga att betala.
 4. Stamboksföringsavgift:
  Varje hund som genomför BPH hos oss får sitt resultat registrerat i Svenska Kennelklubbens stamböcker. SKK tar 200 kronor per hund för detta.
 5. Faciliteter:
  Till skillnad från klubbar som täcker kostnader för allt från klubbstugor och toaletter till träningsplaner med medlemsavgifter, står vi själva för dessa utgifter. Det innebär att en del av din avgift går till att hålla vår plats i toppskick för både två- och fyrbenta gäster.

Vi hoppas att denna förklaring hjälper dig att förstå hur din betalning används och varför det är en värdefull del av att delta i BPH hos oss.

Den här webbplatsen använder kakor. När du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du vårt användande av dessa kakor.