Vår BPH-bana

Plats och tillgänglighet

HundaLunda AB är stolt auktoriserad arrangör av BPH (Beteende- och personlighetsbeskrivning Hund). Vår testbana är belägen på vackra Lunda Gård i Grönby, en del av det natursköna Söderslätt i Skåne. Tack vare dess centrala läge mellan Malmö, Ystad, Trelleborg och Lund, och nära både Malmö flygplats och Köpenhamn, är vår anläggning lättillgänglig för många.

Banans egenskaper

Vår bana är placerad på en plan och störningsfri yta, helt inhägnad med gunnebostängsel och med flera in- och utgångar för att undvika att deltagande hundekipage möts. Inhägnaden säkerställer även att hundar inte kan springa iväg under testerna. Nära banan ligger en större damm, omgärdad av vackra åkrar, vilket bidrar till en lugn och vacker miljö.

BPH-banor är utformade med omsorg för att säkerställa att varje test är enhetligt och jämförbart, oavsett var i landet det genomförs. Även om det kan finnas små variationer i planeringen på de olika BPH-banorna, följer de alla samma standardiserade koncept. Det innebär att samma typer av utrustning används på alla banor, vilket är en viktig del i att hålla testmiljön konsekvent.

Vi strävar kontinuerligt efter att göra testerna så lika varandra som möjligt. Detta är avgörande för att resultaten ska vara tillförlitliga. Genom att standardisera både utrustning och testförfaranden kan SKK samla in data som är jämförbar på tvären, vilket är viktigt för att kunna dra korrekta slutsatser från statistiken och vidare forskning om hundars beteende. Denna noggrannhet hjälper till att säkerställa att BPH-testerna är ett värdefullt verktyg för både uppfödare och hundägare.

Kontaktinformation för BPH-verksamheten

Ansvarig för BPH-verksamheten på HundaLunda är Thomas Flores. Du kan nå honom på:

Specialarrangemang för rasklubbar och uppfödare

Vi erbjuder även skräddarsydda BPH-dagar för rasklubbar och uppfödare. Dessa dagar kan du som arrangör bestämma vilka hundar som ska delta. Vi kan normalt hantera upp till 10 hundar per dag, men detta kan utökas till 12 vid behov. Anmälningsavgiften behöver endast betalas efter bekräftelse på din bokning.

Vill ni boka en mertjänst där ni i samband med BPH har möjlighet att umgås på klubb-, kull- eller kennelträff runt hembakt fika, lunch eller annat i Lunda Gårds natursköna miljö? Kontakta oss via mejl med förfrågan. Vi gör vårt bästa för att uppfylla dina önskemål. 

Kontakta oss på bph [at] hundalunda.se eller 0410-140 44 om du vill diskutera ett specialarrangemang.

Erbjudande till uppfödare och rasklubbar

Inom SKK:s BPH-verksamhet har vi gott om erfarna experter som gärna besöker din kennelträff och ert rasklubbsmöte för att informera om hur ni kan använda BPH i er verksamhet och hur resultaten kan tolkas för att främja avel och förståelse för hundars beteende och personlighet.

Kontakta oss på bph [at] hundalunda.se eller 0410-140 44 om du är intresserad av ett informationsmöte.

Den här webbplatsen använder kakor. När du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du vårt användande av dessa kakor.